kolmapäev, 23. oktoober 2019

Tugev naine. Anatoli Nekrassov

Tugev naine. Anatoli Nekrassov. 256 lk. Kirjastus Pegasus.

Tugev Naine on siis naine, kes oskab armastust luua, samas jäädes naiselikult väärikaks ja jättes mehele tema koha.  Paarisuhtes annab tugev naine perepea õigused ja kohustused mehe kanda...ja nõnda püsib mees naise juures ja teeb ta õnnelikuks. Ilma meheta naine täielikku õnne ei saavuta.

Raamat räägib siis kahe tugeva naise (tippjuhid ja meesnaised) ja nende meessoost järeltulija kohtumistest Meistriga. Staažikas Olga on saamas 60, tema tütar Julia ja lapselaps Benedict tähtistavad seda lähimate sõprade ringis puhkusereisil viibides. Meister on mees, kellega kohtutakse teel. Meister toob naistes esile nende naiselikkuse, mille tulemusena poisil lastakse olla poiss, Julia leiab endale uue mehe ja otsustab emast eemalda kolida. Kui mees suudab naises ellu äratada tema naiselikkuse, siis muutub naine õnnelikuks, mille tagajärjel võivad vallanduda suured armastuse laviinid.

Suhtevead:
Olga vana pedagoogina on oma emaarmastusega sekkunud Julia ellu ning õpetab teda ja oma lapselast. Julia küll tihti pole nende õpetustega nõus, kuid on viisakas ja allub. Meessoost väike järglane on naiste poolt liiga hoitud (ohtlikke asju ei tohi teha, määrdunud riideid ei tohi kanda, karjuda ja kisada ja emotsioone välja elada ei tohi). Kui Julia oli suhtes, siis poleks ta tohtinud lapse isa töö kaotuse tagajärjel ise perepea rolli haarata....seda ta aga tegi juhi positsioonile asudes ning pere kulude enda kanda võtmisega.

Tore lugemine.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Argumenteeritud suhtluse koolitus

Argumenteeritud suhtlus. Käisin koolitusel. Panen kirja märksõnad, et teemat vahel uuesti meelde tuletada. Suhtlus koosneb neljast etapist: ...