laupäev, 27. jaanuar 2018

COLLEEN HOOVER. SLAMMED.

Slammed. 317 lk (+ veel 20 lk Point of Retreat sissejuhatust).

See mul siis juba neljas raamat HOOVERi omadest. Eelmised (Confess, Lootusetu ja Ei iial enam) olid samuti suurepärased. Ka seekord ei pidanud pettuma- soovitan! Enda üllatuseks seekord isegi tihkusin nutta - ja ma ei mäleta millal ma seda viimati tegin.
Raamatu pealkirja Slammed all mõeldakse slammed poetryt ehk siis hingest tulnud "ära panemise" luulet. Ühel õhtul nädalas koguneti kohaliku klubi ruumides ja kõik soovijaid said oma luulet esitada. Peategelaste Laykeni ja Willi luule esitamine avaski nende hingesaladused.
Peateemad: pereväärtused, esimene armastus, väärtused, kolimine, uued sõbrad, luule, ootamatu surm, oodatud surm.
Ah et miks ma nutsin? No lihtsalt kui sa loed ja mõtled, et enam hullemaks küll ei saa minna...ja sa eksid...ja siis on nii kahju.
Sisust. Julia, Layken, Kel kolivad Texasest Michigani elama. Kolimisele on eelnenud isa ootamatu surm. Hoolimata isa kaotusest armub peategelane Layken naabrisse Willi. Kuum tormiline suhe saab kesta vaid mõned päevad, kui selgub tõsiasi, et Will on Laykeni õpetaja. Teadagi õpetaja ja õpilase vahelised intiimsuhted pole lubatud. Seega Will otsustab suhte lõpetada, kuna tema elus on kohustused, mis on tema elust tähtsamad. Nimelt ta vanemad on surnud ning ta kasvatab üksi oma venda Clauderit, kelle üleval pidamiseks on vaja tööl käia. Samuti on kaalul tema karjäär (õpingud ülikoolis ja praktiseerimine keskkoolis). Peategelane Layken reastub prioriteetide listis 3-ndale kohale. Ka Layken mõistab, et vahel tuleb ELU lihtsalt vahele. Lisaks selgub, et Laykeni emal on viimases staadiumis kopsuvähk ning tal on vähem kui aasta elada. Samuti on ta otsustanud tema venna hooldusõiguse anda kaugelt sugulasele. Karmid elu keerdkäigud viivad Laykeni ikkagi Willi kaissu. Õnneks on Will olemas ja toetab teda.
Kõike ära ei räägi, aga raamat lõppeb ikkagi positiivselt: Will tunnistab kõigi ees oma armastust Laykenile, sõbrad Eddy Ja Galvin toetavad neid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Argumenteeritud suhtluse koolitus

Argumenteeritud suhtlus. Käisin koolitusel. Panen kirja märksõnad, et teemat vahel uuesti meelde tuletada. Suhtlus koosneb neljast etapist: ...