teisipäev, 24. oktoober 2023

Reminders of him. Colleen Hoover



Reminders of Him. Colleen Hoover. Oh mis raamat. Väga hea! Ma nutsin päris mitme koha peal.

Raamat algab sellega, kui Kenna naaseb tagasi linna, kus ta tütar elab. Tütar, keda ta pole kunagi näinud. Isegi peale sünnitust ei tõstetud teda ema rinnale. Kuna ta sünnitas vanglas, siis laps anti koheselt lapse isa (Scotty) vanematele. Lapse isa oli surnud autoõnnetuse tagajärjel, mille põhjustas purjus peaga sõitev Kenna. Kuna teda sündmuskohalt ei leitud ja kuna ta kohtus enda kaitseks midagi öelda ei suutnud, siis mõisteti ta süüdi oma peika mõrvas. Lapse eeskostjaks määrati ainult lapse isa vanemad.

Linna jõudes rentis ta endale kesise elamispinna. Seejärel läks ta pubisse, kus tutvus Ledgeriga. Ta tutvustas end nimega Nicole (tema keskmine nimi).  Kirg nende kahe vahel lõi kohe lõkkele. Kui Kenna taipas, et tegu on tema ekspeika parima sõbraga loobus ta temaga voodisse minekust. Ka mees nentis, et klientidega suhtesse astumine on tema reeglite vastu.

Alguses keegi ei tahtnud Kennat tema mineviku tõttu palgata. Siiski õnn naeratas Kennale ja üks naine palkas ta tema minevikust hoolimata köögiviljadega tegelema. Ühel päeval tööd tehes tuli Ledger sinna poodi oste sooritama - Ledgerile sai selgeks, kes Kenna on. Parkimisplatsil tekkis olukord, kus Kenna pidi oma tütre Diemiga peaaegu kohtuma. Ledger käskis Diemi vanaemal temaga kohe sealt ära minna, kartes et Kenna võib lapsele midagi halba teha. Kenna jooksis autole järgi, kuid last mitte nähes kukkus ta nuttes maha. Selle sündmuse tagajärjel taotlesid Diemi vanaema ja vanaisa Kennale lähenemiskeelu.

Järgmine kord kui Ledger Kennat nägi, siis hakkas tal temast hale ja ta palkas ta enda pubisse tööle. Nimelt Kenna oli peale Ledgeriga rääkimist (Ledger ütles, et laps ei tunne oma emast puudust ja tal on kõik hästi) juba nõus oma elu ilma lapseta jätkama mujal, kuid tal puudus raha kuskil mujal alustamiseks.

Töö tegemine pubis õnnestus. Samuti tekkisid head suhted teiste kolleegidega. Kenna näitas enda töö ja pühendumusega, mis inimene ta on.

Aeg andis aru. Ledger aitas Kennat ja tema arvamus Kenna suhtes muutus. Ühel päeval Kenna luges (kiri surnud Scottyle, mille Kenna kirjutas vanglas olles) Ledgerile, mis tegelikult Scotty surmaööl juhtus. Ledger sai aru, et ka Kenna oli tol surmaööl ohver. Ta armastas Scotti. Ta ei kujutanud ette, mis tagajärjed võib endaga kaasa tuua purjus peaga sõitmine. Kui ta kohtusse tunnistamisele viidi, siis oli ta sügavas depressioonis ja ei suutnud kõnelda.


.....

Ledgeril õnnestus lapse ema taas lapsega kokku viia. Samuti andsid Scotty vanemad Kennale andeks. Ledger ja Kenna hakkasid koos elama. Kenna sai veel lapsi - kolmas laps oli poiss ja sai nimeks Scotty.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Argumenteeritud suhtluse koolitus

Argumenteeritud suhtlus. Käisin koolitusel. Panen kirja märksõnad, et teemat vahel uuesti meelde tuletada. Suhtlus koosneb neljast etapist: ...