teisipäev, 24. oktoober 2023

Minu Itaalia. Kärt Vilt

Minu Itaalia. Kärt Vilt.

Raamatu lugesin juba veidi aega tagasi läbi. Nüüd mõtlesin selle ikkagi ka kirja panna. Raamatu kirjutaja räägib enda seiklustest ja õpingutest Itaalias.  Ise võin enda kogemuse põhjal öelda, et kui itaalia keelt ei oska, siis läheb seal päris raskeks.

Nüüd siis raamatus kirjeldatud Itaaliast ja sealsest elust. Itaalias on töö leidmine keeruline: vanemad inimesed ei lähe pensionile ja vabasid töökohti napib. Kui mõni töökoht peakski vabanema, siis see antakse kas sugulastele või headele sõpradele. Noorte seas on palju kõrgharidusega töötuid.

Muidugi tuli raamatus juttu toidust ja selle tähtsusest. Nimelt on sel väga tähtis roll. Sööke valmistatakse tunde. erinevaid pastasid ja pitsasid on mitmeid. Kusjuures itaaliaallaste pizzale ei panda ananassi :D

Asjaajamine pankadega on keeruline. Kodakondsuse olemasolul läheb veidi ladusamalt. Arveldusarve soovitatakse avada seal, kus sa elad (palju bürokraatiat).

Itaallased armastavad elu nautida: käia sõpradega väljas, nautida päikeseloojanguid.

Mida lõuna poole Itaalias liikuda, seda kaootilisemaks elu muutub. Lõuna pool on ehitused tihti pooleli, sealne elu justkui seisab. Samuti toimub vähe arenguid Sitsiilias (peamiselt turismist elatuv saareke).

Itaalias elab palju välismaalasi ja itaallased on nende suhtes küllaltki sallivad.

Hetkel ei tulegi rohkem meelde. Aitab siis.


 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Argumenteeritud suhtluse koolitus

Argumenteeritud suhtlus. Käisin koolitusel. Panen kirja märksõnad, et teemat vahel uuesti meelde tuletada. Suhtlus koosneb neljast etapist: ...