laupäev, 8. jaanuar 2022

Hüva Enesetunde Efekt. Robyn Conley Downs

 Hüva Enesetunde Efekt. Robyn Conley Downs 

Mõtteviis (annab positiivse tunde ja kogemuse)+meetod (strateegiate ja harjumuste süsteem)=Hüva enesetunde efekt (saavutatud tulemused)

Raamat räägib, et perfektsionism, kõik või mitte midagi ja võrdlemine pole üldse head. Perfektsionism on pigem takistavaks teguriks eesmärkide saavutamisel. Perfektsionistil on kalduvus loobuda eesmärgist, kui toimub mingigi kõrvalkalle teel finishi suunas. Hüva enesetunde saamiseks peaksid perfektsionistid lubama väikeseid kõrvalkaldeid protsessis (enesekaastunne). Samuti soovitatakse aja maha võtmist: näiteks hommikuti 5 minutit mõtlemiseks ja ainult kohvi joomiseks. Tulemuste saavutamiseks peab mõtlema positiivselt. Ei tohi ennast aasida ja süüdistada. Ennast tuleb hoida. 

Kõik või mitte midagi osas aitab kuldse kesktee lähenemine.

Võrdlemise asmele tasuks olla tänulik. Aitab ka 2 3st reegel (Kui kolmest trennist ühte ei jõua, siis jätkan endiselt trennis edasi käimist).

HÜVA meetod:

Halda eesmärke: eesmärgid peaksid olema seotud positiivsete impulssidega

Ürita kauem vastu pidada - kui mõtteid palju ja midagi teha ei jõua, siis võtta üks raske teema ette ja tee seda 5 minutit!

Vaja on vaid rahuldavat - märksõnaks kompromissid

Alanda otsuste hulka- planeeri näiteks menüü skelett varem ette (esmaspäeval sööme kala, teisipäeval kana, kolmapäeval sööme suppi...)


Protsess on ülem kui eesmärk. Alusta tulemusest. Väiksed verstapostid. Lisa rõõmu.

Las keskkond toetab sind. Kui soovid rohkem vett juua, siis aseta kann koos veega töölauale.

Ahelreaktsiooni tekitamine. Ärkad üles -->jood klaasi vett; suretad auto välja --> hingad 3 korda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Argumenteeritud suhtluse koolitus

Argumenteeritud suhtlus. Käisin koolitusel. Panen kirja märksõnad, et teemat vahel uuesti meelde tuletada. Suhtlus koosneb neljast etapist: ...