pühapäev, 10. jaanuar 2021

Minu Prantsusmaa. Eia Uus.

 Minu Prantsusmaa. Eia Uus. 336 lk. Eesti keeles.

Raamat kirjeldab autori enda kogemusi, mis ta omandas Prantsusmaal lapsehoidjana töötades. Sel ajal õppis ta paremini  tundma prantslaste, kes tema lähedusse sattusid, iseloomuomadusi. Nad on impulsiivsed, armastavad luksust. Nad on otsekohesed ja ütlevad kohe välja, kui neile miskit ei meeldi. Samuti ka kiidavad asju, mis neile meeldivad. Kõik otsused peavad olema põhjendatud. Ka beebile selgitatakse pidevalt päevaplaani ja erinevate otsuste tagamaid. Prantsusmaal olles külastas Eia erinevaid linnu ja viibis isegi mõisades ja pulmades. Küll aga mainis ta raamatu lõpus, et Pariis on eriti kaunis oma kallimaga (siis on majadel, tänavatel ja olemisel hoopis teine mõju). Veinivarud ostetakse enamasti ühest kohast (veinikeldrist) ning 300 eurot tee peale ei tundu üldse kallis.
Raamatut lugedes tekkis soov külastada Troo linna, kus majad on ehitatud mägede osadena. Samuti on soov külastada erinevaid veinikeldreid ja sealt endale midagi soetada.
Raamat on kirjutatud hästi. Meeldis.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Argumenteeritud suhtluse koolitus

Argumenteeritud suhtlus. Käisin koolitusel. Panen kirja märksõnad, et teemat vahel uuesti meelde tuletada. Suhtlus koosneb neljast etapist: ...