pühapäev, 25. aprill 2021

Julge, mitte täiuslik. Reshma Saujani.

 Julge, mitte täiuslik. Reshma Saujani. KARDA VÄHEM, PÕRU ROHKEM JA ELA JULGEMALT.

Raamatus õpetab Reshma näidete abil olema julgem ja elama õnnelikumat elu. See raamat on suunatud naistele. Just nemad on traditsioonide järgi kasvatatud teenima, olema alandlikud, alati head välja nägema ja täitma perekonna soove.

Täiuslikku elu sooviv naine on enamasti stressis ja rahulolematu. Ta soovib kõigile meele järgi olla ja jätab enda soovid tagaplaanile. Piisab kui olla suurepärane ja leppima ka olukorraga, kui kõik alati ei õnnestu (tunda rõõmu sellest, mis hästi läks).

Ka räägitakse välisest fassaadist, mille üle tähtsustamisel jääb sisukuse loomine unarusse. Siin ei pea Reshma silmas tervislikke eluviise vaid pigem tervist laastavaid dieete, mille tagajärjel paljud naised soovivad olla reklaamidel kujutletud piitspeenikeste neiude moodi. Resha soovitab piisavalt magada, tervislikke eluviise, mediteerimist ja spordi tegemist.

Reshma soovitab enda sisemisi soove kuulata ja järgida; julgustab tegema vigu ja põruma. Kartustega peab silmitsi seisma. Kui soovid väljakutsest loobuda, siis peab mõtlema, kas see on mõistlik või lihtsalt kardad muutust ja mugavustsoonist välja tulemist?

Julge püstitada ja ette võtta väljakutseid. Mõtlemise ja usu muutmine saab alguse sellest mida me teeme (väljast poolt sisse poole).

Julgus on lihas, mida enam treenid, seda rohkem see kasvab.

Kuidas saada paremaks? Küsi tagasisidet enda kohta. Harju EI-dega ja vajadusel kasuta neid. Tea, et hirmu signaalid võivad olla petlikud (99% ajast on valehäire). Vali põrumine. Tee midagi, milles sa oled kehv. Läbi füüsiline väljakutse. Ole julge: julge oma arvamust välja öelda, kiida teisi, toeta abivajajaid, kiida ennast.

Kui kukud, siis haletse end veidi, riisu riismed kokku ja analüüsi. Seejärel tee nimekirjad, kuidas edasi liikuda ja asu sammuma.

Julguse üheks tähtsmaks oskuseks on oskus peale kukkumist taas püsti tõusta ja UUESTI teha. Õppida ja TEISITI teha.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Argumenteeritud suhtluse koolitus

Argumenteeritud suhtlus. Käisin koolitusel. Panen kirja märksõnad, et teemat vahel uuesti meelde tuletada. Suhtlus koosneb neljast etapist: ...